Érdeklődés

Érdeklődés

Szokták kérdezi tőlem, hogy melyik karakter vagyok én valójában. Természetesen kicsit valahol mindegyik, de ha az érdeklődési körökről van szó, akkor itt határozottan Melori jellemvonásai érvényesülnek, aki imádja az összeesküvés elméleteket és hisz az idegenek jelenlétében.

Mivel az ég világon semmi sem bizonyított (vagy titkolják), ezért számtalan dokumentum filmet néztem meg, ami valamilyen szinten alátámasztja a téziseimet, amit a könyv megalkotásánál figyelembe vettem.

Attól, hogy hivatalosan nem léteznek, még sokan emlegetik a kicsi szürkéket, zöldeket, a gyíkokat, a sárkányszerű lényeket, vagy a magas szőkéket. Pontosan ezért nem fáradtam új, a mi értelmezésünkben teljesen irreális figurák megalkotásával, mert ezek ha máshol nem is, de a köztudatban szerepelnek.

Mindenféleképpen humanoidokat képzeltem el, a megadott minták alapján. Nem volt túl nehéz dolgom, a kicsi szürkék nálam a dolusiak nevet kapták, a pikkelyes hüllőszerű teremtmények lettek a raptorok. A kedvenceim, a skandináv szőkék, pedig kerdeli névre hallgatnak. Az ő közösségük kis átalakítással, egy távcsőről és annak megalkotójáról, valamint az általa megfigyelt bolygóról kapta a nevét.

2015 nyarán láttam hozzá a kutatómunkának, és most meg is osztom mindazon linkeket, oldalakat, amik hasznosak voltak számomra. Azon nem vitatkoznék, hogy valódi, vagy nem valódi, nekem csak az ihlet miatt voltak hangsúlyosak. 

Nagyon érdekelt, hogy eddig a tudósok milyen bolygókat fedeztek fel, és találtam egy nagyon jó cikket ebben a témában. A kedvencem a négyes csillagrendszer volt.

Ahogy megvoltam a felépítettet bolygókkal és terekkel, beleástam magam az idegen létformák észleléseibe, és mondanom sem kell, találtam nem is kevés esetet, amik elvileg megtörténtek, ezekből kiemelnék párat…

Kanada volt védelmi miniszterének leleplező beszéde is roppant érdekes volt számomra.

Akit ez a téma egy kicsit is érdekel, annak egyáltalán nem idegen a Blue Book  jelentése és annak tartalma. 

Ezeken kívül még tömérdek oldalon jártam, bármi érdekeset találtam, azt rögtön feljegyeztem és építettem bele a regény egyes részeibe.  Mivel a történet az Északi-sarkon indul útnak, ezért arról a helyről is kellett gyűjtenem információkat. Számtalanszor belebotlottam, az ott elvégzett titkos katonai kísérletekbe, olyat is találtam ami még Hitler idejéből maradt vissza. Természetesen ezeket a cikkeket is végigolvastam, nem írtam bele a könyvbe, csak a puszta kíváncsiság hajtott a megismerésére. 

A harmadik helyszín a Hold felszíne volt. Erre a témára is ráfeküdtem, és pár óra múlva már tisztában voltam az ottani gyenge lékör összetételével is.  Azt is tudni akartam, hogy pontosan ki, mikor és merre járt a Holdon a földlakók közül. Főleg azt szerettem volna kideríteni, hogy pontosan miket hagytak ott az emberek. Erre okvetlenül szükségem volt, és ez szerepel a könyvben is. 

error: Content is protected !!