Magamról

Magamról

 

Ki is az a Bertothy?

A név mögött egy harmincas nő rejtőzik. Azért választottam ezt a nevet, mert a felmenőimet hívták így. Az ő tiszteletükre neveztem el így magam.

Miért bújsz egy álnév mögé?

Egyáltalán nem szeretem a nyilvánosságot, elég visszahúzódó ember vagyok. Nekem inkább az a fontos, hogy majd az olvasók a munkámat ítéljék meg.

Mit tudhatunk rólad?

Röviden: egy teljes állásban dolgozó családanya vagyok. Akinek munkája mellett számtalan hobbija van. Középiskolában a szobrászattal foglalkoztam, később jött a motorozás mint új szenvedély az életembe aztán, hogy legyen valami nőies is elkezdtem műkörmöket építeni. Az utóbbi három évben pedig komolyan elmerültem az írás rejtelmeibe. Persze mindezekkel, vagy csak kifejezetten az írással, már csak akkor tudok foglalkozni, ha gyönyörű kisfiam már elaludt, vagy épp nem tartózkodik otthon.

Ha ennyire elfoglalt vagy, minek kezdted el a regényedet?

Mert muszáj volt. Nem tudtam túltenni magam egy magánéleti válságon. Azért ragadtam tollat, hogy könnyítsek ezen felgyülemlett belső feszültségeken.

Hogyan segített rajtad az írás?

Abban a világban, azt tehettem amit akartam, és akkor amikor akartam. Nem volt semmilyen gát, ami megakadályozhatta volna haragom folyamát, és így nyugodt szívvel kitombolhattam magam a karaktereimen keresztül.

Miért hoztad létre ezt az oldalt?

Amikor félkész voltam a regénnyel, akkor szembesültem azzal, hogy ez egy jelentős mennyiségű anyag lett. Kicsit kipofoztam a sorokat, bekezdéseket, és csak úgy poénból odaadtam a barátaimnak. Számomra is meglepő volt a reakciójuk, amikor kérték tőlem a folytatást. Ennek hatására odaadtam vadidegeneknek is, ( hogy kiknek, arról még írni fogok) és többségükben ugyanez volt az álláspontjuk a regénnyel kapcsolatban. Kivétel nélkül arra biztattak, hogy ne hagyjam annyiban, ha már ennyit dolgoztam vele, akkor kapjon közönséget is.

Szerinted miért jobb a te könyved, mint több száz másik?

Azt nem tudom jobb-e bármelyiknél is. Annyi biztos, hogy én valódi érzelmeket vittem bele. A karakterek élnek, szinte kézzel foghatóak. Viszont nem az én dolgom megítélni. Az olvasók feladata lesz véleményt formálni a regényről.

Miért ez a címe? Egyáltalán mit jelent?

Félig latin eredetű és félig saját fantáziám szüleménye. Jelentése, akaratharcos. Az a nő akiről a regény szól, különleges képességekkel rendelkezik, amivel szinte bármit el tud érni legyen az bármennyire is meredek, vagy lehetetlen.

Mi a célod? Mit szeretnél elérni a Cydonner-sorozattal?

Szeretnék olyan élményt nyújtani, amely magával ragadja az olvasót. Amikor a kezeikbe veszik a könyvet, akkor ne betűket vagy sorokat lássák, hanem legyenek ott a történetben a szereplőkkel együtt. Lépkedjenek azon az ingoványos talajon, amit teremtettem és eszük ágába se jusson a saját személyes problémáikkal foglalkozni.

Teljesen elkészült a mű, vagy csak egy része?

Az első rész teljesen, az minden bizonnyal most novemberben fog megjelenni. A második rész még nyers, a harmadikat, a zárórészt pedig folyamatosan írom.

Kinek ajánlod?

Azoknak akik mindenáron ki akarnak szakadni ebből a valóságból, és ebben a kissé sötét világban szeretnének egy körtúrát tenni Szerina vezetésével.

error: Content is protected !!